Intotdeauna exista alternative sanatoase la orice fel de mancare, fie el si preferat. Mai mult de cat atat, in unele cazuri se pot prepara si mai repede. Daca renuntam la clisee nu e nevoie sa renuntam la mancarea preferata. “Nu se face fara zahar/faina” sau “Tot alea prajite sunt mai bune” sunt doar scuze infantile pt. a ne satisface … dependentele de alimente.

Da, mancarea poate fi un drog, iar bariera e fina, usor de depasit. Motivatia de a manca doar putin dintr-un aliment nesanatos este doar calea sigura de a mentine viciul. Nu poti sa te lasi “un pic” de ceva toxic. De aceea tranzitia e atat de grea.Dar nu imposibila. Pt. ca am evoluat pe baza materialului optim alimentar. Suntem genetic facuti pt. a ne hraniI natural, dar tot genetic suntem slabi in fata nevoii de energie – care de cele mai multe ori se traduce prin apelul la alimente nesanatoase, cand ele nu rezolva problema.

Exista deci, alternative la orice, conteaza doar modul de preparare, care cu timpul intra in sange. Din totalul de 7 ani, de cand mananc asa, cel mai greu a fost in primele 8-12 luni. Nu mai exista abstinenta, nici pofta de mancare nesanatoasa. E totul firesc, cu toate ca la inceput poate sa fie dificil.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s