Gustarea de dupa scoala.

Naut germinat:
-se lasa boabele de naut in apa fiarta si racita , la intuneric si temperatura camerei, intr-un borcan acperit cu un tifon.
-Apa in care stau boabele se schimba dimineata si seara, inlocuindu-se cu alta proaspata.
– dupa cca. 2-3 zile nautul va scoate “coltisori”
– e momentul in care se lasa la scurs si se pune intr-un borcan curat la soare, in pozitie inclinata
– se lasa 1 zi pana cresc mari “dintisorii” 🙂

Iaurtul de casa:

se face din lapte fiert (de la surse taranesti :P) , lasat la temperatura camerei in care se pune iaurt sau smantana din portia trecuta , 2-3 linguri la 1l de lapte si desigur merge o pastila de Acidophilus ca sa punem temelia pt bacteriile prietenoase 🙂  Se lasa la cald 1-2 zile pana se ingroasa.

Advertisements